Jouw Specialties (leestijd: 1 minuut)

linkedin tips LinkedIn is een prachtige tool om mensen te vinden. En dus ook om gevonden te worden! Er wordt dan ook volop gezocht op LinkedIn… vast en zeker ook naar jouw expertise. Word jij ook al regelmatig benaderd met de boodschap dat men jou via LinkedIn gevonden heeft? Nee? Dan is het hoog tijd om daar wat aan te doen voordat ze je concurrenten vinden.

Een belangrijk middel om gevonden te worden is door het gebruik van relevante keywords. Zorg dat je deze strategisch door je hele profiel heen plaatst, en vat ze dan allemaal samen onder de sectie Specialties.

Brainstorm zelf – of nog beter met wat collega’s of goede vrienden – en maak een lijst van alles wat op jou ‘professioneel’ van toepassing is.

Maak dan (het liefst in Word of een andere tekstverwerker) een lijst van al deze relevante keywords en benadruk ze met bullet points of speciale tekens, zoals bijvoorbeeld:

◊ ■ ▲ ▼ ◆ ● ◗ ☛ ☚ ☞ ☜ ➤ ➡ ➔ ➨ « » | ❙ ❚ ❖ ◄ ♦ ✔ ➡ ▶

En kun je deze tekens niet vinden in Word of andere tekstverwerker? Geen probleem, kopiëer ze dan gewoon van deze webpagina.

Een veel gehoorde opmerking, als je de lijst klaar hebt, is “alles staat niet mooi onder elkaar, alles staat achter elkaar”. Dat is inderdaad de manier hoe het wordt weergegeven als je in ‘Edit my Profile bent . Als je ‘View my Profile’ selecteert, zul je alles mooi onder elkaar zien staan.

Veel plezier met LinkedIn

Tot morgen!

Perry

Advertenties

Over Perry van Beek

Ik deel graag mijn LinkedIn kennis met mijn relaties. Heb jij een concrete LinkedIn vraag, of heb jij een directe suggestie voor een LinkedIn tip, laat 't mij dan nu weten!
Dit bericht werd geplaatst in LinkedIn, Profiel, Specialties. Bookmark de permalink .

3 reacties op Jouw Specialties (leestijd: 1 minuut)

 1. Leuk initiatief Perry. Vooral fijn dat het kort en bondig is.
  Hartelijke groet,
  Femke

 2. Robbert Paul zegt:

  Wederom een fijne tip! Vooral de keur en keuze aan symbolen voor je bullet points is een eye opener. Ik heb nog veel te doen aan mijn profiel …

 3. Paul Kampman zegt:

  Bedankt voor de tip. Ga er mee aan de slag.
  De toevoeging van de leestijd voor tip is ook een goed idee

Reacties zijn gesloten.