Geheim trucje in Groups (leestijd: 1 minuut)

linkedin tipsGisteren werd ik door iemand op Twitter benaderd met een hele goede vraag. Die vraag ging over Promotions, een nieuwe mogelijkheid in LinkedIn Groups waar iedereen voor die groep relevante commerciële berichten kan plaatsen. Stel bijvoorbeeld dat je een een nieuwe dienst of product in de aanbieding hebt, dan kun je die daar plaatsen. Of stel dat je een evenement organiseert, dan kun de dat evenement daar plaatsen.

In Promotions kun je echter geen link naar een website toevoegen. Bijvoorbeeld naar de website waar jij iets over je aanbieding of over je evenement schrijft. Of… kan dit wel? Er is een work-around… een trucje…

In plaats van een Promotion te plaatsen, start je een nieuwe Discussion, waar je ook de link naar de relevante website plaatst. Zodra je klaar bent met het plaatsen van je Discussion, Flag je jouw nieuwe Discussion als Promotion… en voilà, je hebt nu een Promotion mét link naar de voor jou relevante website. Een leuk bijkomstigheid, is dat de meeste promotions dat niet hebben, jouw Promotion zal dus extra opvallen.

Let wel… dit is nu mogelijk! Het is niet ondenkbaar dat LinkedIn dit op korte termijn aanpakt, dus maak er nu volop gebruik van 🙂

Veel plezier en alvast een heel fijn weekend! Tot maandag!

Perry

Advertenties

Over Perry van Beek

Ik deel graag mijn LinkedIn kennis met mijn relaties. Heb jij een concrete LinkedIn vraag, of heb jij een directe suggestie voor een LinkedIn tip, laat 't mij dan nu weten!
Dit bericht werd geplaatst in Groups, LinkedIn, Websites. Bookmark de permalink .

4 reacties op Geheim trucje in Groups (leestijd: 1 minuut)

 1. Hoi Perry,

  Weer bedankt voor je nieuwe tip. Ik heb er alleen een vraag over: wat is “flaggen”? Je schrijft dat je je nieuwe discussie als promotie moet flaggen. Ik heb helaas geen idee wat dat is. Heel graag een toelichting!
  Al vast bedankt!
  Hartelijke groet,

  Jalada

  • litips zegt:

   Hoi Jalada, ‘flaggen’ is niets anders dan markeren. Als je naar je eigen discussie gaat, zie je eronder de volgende velden staan: Like | Comment | Stop Following | ⚐ Flag ▼ | More ▼

   Als je daar “⚐ Flag ▼” selecteert, kun je kiezen uit ‘Flag as Promotion’, ‘Flag as Job’ en ‘Flag as Inappropriate’. Kies voor ‘Flag as Promotion’ en je bent klaar… je Promotion, staat nu keurig met hyperlink onder Promotions.

   Prettig weekend!
   Perry

 2. Handige work-around Perry!
  Bedankt voor de nuttige tip.

 3. rick zegt:

  Ik had een promotion geplaats (een aankondiging voor een evenement) en nu blijkt dat de promotions niet meegenomen worden in de wekelijkste updates welk per mail verzonden worden? Matige promotie dus! Nog een voordeel om te plaatsen onder discussie en te flaggen.

Reacties zijn gesloten.