LinkedIn Groups: heb je ze wel op een rijtje? (leestijd: 90 seconden)

linkedin tipsGroepen op LinkedIn zijn een geweldige manier om antwoorden te vinden, te zoeken, te krijgen op vragen waar jij mee zit. Het is ook een prachtige plaats om jouw expertise te demonstreren. Alleen om iedere keer naar een bepaalde groep te navigeren binnen LinkedIn kan soms wat omslachtig zijn.  Dat kan gelukkig ook véél eenvoudiger.

Als je binnen LinkedIn met je muis over de Groups menuknop gaat, verschijnt daar een lijst met drie van jouw groepen. Grote kans dat dit niet de drie groepen zijn die jij daar graag wilt zien.

Je kunt dit heel eenvoudig aanpassen:

 1. Selecteer ‘My Groups’
 2. Bovenaan in het midden zie je dan ‘Edit the order of my groups’, selecteer dit
 3. Je ziet dan de lijst van jouw groepen verschijnen.
 4. Het eerste wat je kunt doen is het aantal groepen wat verschijnt als je met je muis over de Groups menuknop gaat aan te passen naar het gewenste aantal achter ‘Display the first…’. Mijn advies, zet dit op 10, ook al ben je van minder dan 10 groepen lid.
 5. Daarna kun je de volgorde van je groepen veranderen. Zet de voor jou meest relevante groep bovenaan door op het pijltje met het liggende streepje achter de positie waar hij nu staat te klikken.
 6. Vul daarna het getal 2, 3, 4, t/m 10 in bij de andere groepen die je graag in je overzicht wilt laten verschijnen en klik op Save Changes.

Als je nu naar één van deze tien groepen wilt, kun je hier direct naar toe door met je muis op Groups in het hoofdmenu te gaan staan en daar de juiste groep te selecteren.

Succes en veel plezier in de LinkedIn groepen!

P.S. bonus-tip: spendeer iedere werkdag wat extra aandacht aan twee van de tien groepen door waardevolle berichten te plaatsen en/of te reageren op discussies. Zo weet je zeker dat je naam genoeg voorkomt in de voor jou belangrijkste groepen, zonder dat je over-aanwezig bent! En… dit hoeft je niet meer dan een kwartiertje per dag te kosten 🙂

Groet,

Perry

Advertenties

Over Perry van Beek

Ik deel graag mijn LinkedIn kennis met mijn relaties. Heb jij een concrete LinkedIn vraag, of heb jij een directe suggestie voor een LinkedIn tip, laat 't mij dan nu weten!
Dit bericht werd geplaatst in Groups, LinkedIn, Netwerken, Settings. Bookmark de permalink .

4 reacties op LinkedIn Groups: heb je ze wel op een rijtje? (leestijd: 90 seconden)

 1. Robbert Paul zegt:

  Dankjewel voor deze tip! Direct mee aan de slag! En ook dat dagelijkse kwartiertje “inroosteren”.

 2. Robert de Zwart zegt:

  Zo simpel en zo effectief. Ik ga het vandaag direct aanpassen.

  groet

  Robert

 3. Annabelle Wijshoff zegt:

  Een hele goeie tip! 15 min per dag is goed te doen, ik ga het ook direct toepassen.

  Hartelijke groet,
  Annabelle

 4. Marco Fransen zegt:

  Hallo Perry,
  Duidelijke uitleg hoor. Prima.
  Ik heb een vraag. Hoe krijg je jouw Groups weer op je LinkdIn Home page? Ik heb al van alles aan settings aangepast, maar krijg ze niet terug. Jij weet beslist de oplossing voor dit probleempje.
  Groet,
  Marco Fransen

Reacties zijn gesloten.