3 miljoen Nederlandse LinkedIn gebruikers! (leestijd: 1 minuut)

linkedin tipsLinkedIn heeft nu concreet meer dan 3 miljoen gebruikers in Nederland. Uiteraard is de ene gebruiker actiever dan de andere, maar die mensen die ontdekt hebben dat LinkedIn ze kan helpen zichzelf beter te profileren en te positioneren bij klanten, opdrachtgevers en/of een nieuwe werkgever kennen inmiddels de enorme waarde van dit online platform.

Drie miljoen Nederlandse LinkedIn gebruikers op een totale beroepsbevolking van ca. 7,5 miljoen. Dat zou betekenen dat ongeveer 40% van de Nederlandse beroepsbevolking LinkedIn heeft ontdekt. Dat is niet zo maar veel scheelt het niet. Langzaamaan ontdekken ook ambitieuze studenten de waarde van LinkedIn en ook zijn er mensen die (per ongeluk) dubbele profielen hebben aangemaakt (lees hier wat je moet doen voordat je er één verwijdert).

Ruwweg gebruikt dus één derde van de Nederlandse beroepsbevolking LinkedIn. En hoe goed gebruik jij LinkedIn al?

Net als ieder gebouw een fundament nodig heeft, hebben jouw activiteiten op LinkedIn ook een sterk fundament nodig. Dat fundament is in dit geval je LinkedIn profiel. Klik op de onderstaande afbeelding om de gratis LinkedIn Profiel Checklist te downloaden:

Hou ermee op jezelf te verstoppen en laat de wereld op LinkedIn zien wat jouw meerwaarde is!

Héél veel plezier en succes op LinkedIn!

P.S. volgende week dinsdag geef ik mijn aller-, aller-, allerlaatste LinkedIn Training. Er zijn op dit moment nog maar 2 plaatsen beschikbaar van de 30. Zie ik je daar ook? Hier vind je meer informatie: http://bit.ly/li-masterclass

Groet,
~Perry

Advertenties
Geplaatst in LinkedIn, Netwerken, Profiel

Redesign van LinkedIn Zoekresultaten! (leestijd: 1 minuut) #litips

linkedin tips

LinkedIn heeft de zoekresultaten opnieuw ontworpen. Functioneel is er weinig  verschil met het vorige ontwerp, maar de overzichtelijkheid is wel sterk verbeterd… tenminste, dat vind ik.

Niet iedereen zal dit nieuwe ontwerp meteen krijgen. Zelf heb ik het ook nog niet (wat je hieronder ziet is van en relatie). LinkedIn rolt nieuwe features als deze vaker langzaam uit.

Op dit moment zien de zoekresultaten er zo uit:

Als je tot de ‘uitverkorenen’ behoort, dan zien je zoekresultaten er nu zo uit:

Het menu links is wat overzichtelijker geworden. Wat nieuw is, is dat de gebruikte zoekcriteria nu boven de zoekresultaten worden getoond en ook direct kunnen worden verwijderd.  Zo kan ik hierboven bijvoorbeeld met één muisklik Netherlands deselecteren.

Dit alles maakt onderdeel uit van een redesign van de hele LinkedIn website. Er staan ons dus nog meer mooie dingen te wachten 🙂

Groet,
~Perry

Geplaatst in LinkedIn, Netwerken, Zoeken | 1 reactie

LinkedIn Social Advertising! Het hele verhaal… (leestijd 1,5 minuut)

linkedin tipsLinkedIn krijgt de laatste dagen de volle laag op Twitter, LinkedIn en zelfs op nu.nl vanwege de recente introductie van Social Advertising.

Maar wat is dat LinkedIn Social Advertising nu eigenlijk? Als jij leden of diensten aanbeveelt op LinkedIn, bedrijven volgt of andere activiteiten onderneemt op LinkedIn, dan kan jouw naam en foto worden gebruikt in gerelateerde advertenties aan andere LinkedIn leden. Vaak zal dit aan leden zijn waarme jij al gelinkt bent omdat dit de ‘social proof’ van die bewuste advertentie enorm verhoogt.

Ik ben hier in deze vorm geen voorstander van! Vooral het ‘andere activiteiten‘ is vaag en biedt LinkedIn enorm ruime interpretatiemogelijkheden om jouw naam en foto te gebruiken in willekeurige advertenties om de ‘social proof’ van deze andvertenties te verhogen.

Maar ook wil ik niet dat mijn naam en foto wordt gebruikt bij advertenties van bedrijven die ik volg. Veel mensen volgen de bedrijfsprofielen van hun concurrenten op LinkedIn. Slim! Maar wel vreemd als jouw naam en foto ineens zou verschijnen bij een advertentie van je concurrent.

Waar ik wel een groot voorstander van ben is dat mijn naam en foto verschijnen in advertenties van bedrijven waarvan ik producten aanbevolen heb. Ik doe deze aanbevelingen niet voor niets. Ik doe dit omdat ik vind dat deze producten of diensten heel waardevol zijn en ik deel dit dus ook graag met mijn netwerk, ook als dat via advertenties gaat.

Ik hoop dan ook dat LinkedIn een onderverdeling gaat maken in de sectie Social Advertising in die drie genoemde categorieën. Maar voor alsnog is dit niet zo en is mijn aanbeveling om Social Advertising uit te zetten.

P.S. Social Advertising kun je uitzetten onder Settings, Account, Manage Social Advertising (haal daar het ✔ weg).

Groet,
~Perry

Geplaatst in LinkedIn, Netwerken, Profiel, Profielfoto, Recommendations, Settings | 4 reacties

“http://” in LinkedIn berichten?? (leestijd 45 seconden)

linkedin tips

Tot nu toe was het altijd zo dat je als je een link – naar bijvoorbeeld je website – wilde plaatsen ergens op LinkedIn, je er altijd “http://www” voor moest zetten.

Dat gold voor berichten die je iemand stuurde, voor status updates, voor reacties in Groups, etc.

LinkedIn heeft het nu zo aangepast dat dit niet meer nodig is in berichten die je iemand stuurt. het zal waarschijnlijk niet alng duren totdat ze het ook bij status updates en reacties aanpassen.

Vanaf nu is het dus zo dat als je een verwijzing in je bericht naar je eigen website wilt maken, je alleen nog maar het “www.” gedeelte hoeft te vermelden. Dus bijvoorbeeld: “http://www.litips.nl” in plaats van “http://www.litips.nl

P.S. let wel op dat als je URL verkorters gebruikt (zoals bit.ly, etc.), je daar wel “http://” of “www.” voorzet, anders is de hyperlink nog steeds niet klikbaar. Dus: www.bit.ly/li-checklist in plaats van bit.ly/li-checklist.

P.P.S. in uitnodigingen kun je nog steeds géén links plaatsen!

Groet,
~Perry

Geplaatst in Groups, Inbox, InMail, Invitations, LinkedIn, Netwerken, Websites

Dutch Profile op LinkedIn! Yes or No? (leestijd 90 seconden) #litip

linkedin tipsVorige week bracht LinkedIn het nieuws naar buiten dat LinkedIn nu ook beschikbaar is in het Russisch, Roemeens en in het Turks.

Op zich een hele goede zaak dat LinkedIn in verschillende talen beschikbaar komt. Toch vind ik het verrassend dat Nederlands daarbij niet meer voorrang krijgt.

Roemenië, Rusland en Turkije hebben gezamenlijk nog geen 1,5 miljoen gebruikers. Nederland (zonder het Nederlandstalige gedeelte van België) heeft al 2,75 miljoen gebruikers.

Veel Nederlanders hebben nu al een Dutch Profile naast hun standaard English Profile, onwetend dat je daar eigenlijk helemaal niets aan hebt. Omdat Dutch namelijk nog geen officiële LinkedIn taal is wordt je Dutch Profile niet geïndexeerd en dus niet doorzocht door LinkedIn. Dus als mensen in Nederland je zoeken, landen ze standaard op je Engelstalige profiel.

Dat is dus anders met de inmiddels al wel erkende talen (Duits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Portugees, Roemeens, Russisch en Turks). Als iemand die taal als zijn gebruikerstaal heeft ingesteld, worden standaard eerst de profielen in die taal getoond in de zoekresultaten. Heeft die persoon geen profiel in die taal, wordt zijn standaard profiel getoond.

Als je als Duitser alleen zaken doet in Duitsland, heeft het dus in feite geen zin om naast je standaard profiel dus nog een Duits profiel aan te maken. Als je echter zowel nationaal, als internationaal handelt, dan heeft het wel degelijk zin.

Nederlanders doen relatief veel aan internationale handel. Dus het zou zeer voor de hand liggen om Nederlands als officiële LinkedIn taal toe te voegen, zodat Nederlanders met hun profielen kunnen differentiëren tussen de thuismarkt en de internationale markt.

Het argument dat we allemaal zo goed zijn in het Engels vind ik persoonlijk volstrekt niet relevant. Per slot van rekening zouden we raar opkijken als we de AH Bonus Aanbiedingen ineens in het Engels zouden krijgen, nietwaar?

P.S. onderaan iedere LinkedIn pagina zie je Send Feedback staan. Mijn tip: klik daarop en vraag LinkedIn of ze Nederlands willen toevoegen.

Geniet van deze zonnige dag!

Groet,

~Perry

Geplaatst in LinkedIn, Netwerken, Profiel | 4 reacties

LinkedIn Today? Helaas nog niet ‘Vandaag’! (leestijd 1 minuut)

linkedin tipsKort geleden kwam LinkedIn met een coole nieuwe feature: “LinkedIn Today“. Al het laatste nieuws uit jouw branche samengevat in een mooi overzicht geranschikt op o.a. populariteit.

Uiteraard heb ik mij meteen hiervoor aangemeld, want wie wil dat nou niet? Lekker ’s morgens je dag beginnen met het belangrijkste nieuws over jouw branche!

Hoe cool deze feature ook is, helaas werkt het niet voor ons hier in Nederland. Op een enkele uitzondering na, krijg je alleen nieuws uit Amerika te zien. Helaas is het namelijk niet zo dat je met LinkedIn Today kunt filteren op bijvoorbeeld taal of regio.

Met de snelle ontwikkelingen die er op LinkedIn gebeuren, weet ik zeker dat dat wel gaat komen. Tot die tijd, kies ik ervoor om LinkedIn Today weer te verwijderen van mijn homepage. Maar hoe doe je dat dan? Het is eenvoudiger dan het lijkt:

Als je op je LinkedIn homepage bent en je gaat met je muis over LinkedIn Today (zonder te klikken), verschijnt er rechtsboven in het LinkedIn Today overzicht een klein grijs kruisje. Klik hierop:

Bevestig nu dat je LinkedIn Today wilt verwijderen en je bent klaar. Je kunt het altijd weer opnieuw installeren.

Fijn weekend!

Groet,

~Perry

Geplaatst in Applications, Home, LinkedIn | 3 reacties

Verstop vervelende spammers op #LinkedIn!! (leestijd: 1 minuut) #litip

linkedin tipsIk log in op mijn LinkedIn pagina en wat zie ik? Een hele waslijst aan updates van  één en dezelfde persoon!!

Spam? Dat is misschien een groot woord! Maar opdringerig vind ik het zeker! Mijn advies, verwijder deze updates uit je Timeline en verstop deze (vaak onbewuste) spammers voorgoed!!

Hoe doe je dat? Hier een korte uitleg!

Hier zie je bijvoorbeeld een bericht wat via Twitter is doorgeplaatst waar ik persoonlijk heel weinig mee kan:

Aangezien ik al eerder dit soort berichten van deze persoon ben tegengekomen die via Twitter worden doorgeplaatst naar LinkedIn besluit ik nu dat ik haar berichten voortaan niet meer wil zien.

Als ik met mijn muis op haar bericht ga staan, verschijnt de term “Hide” rechts in haar bericht (hier geel gemarkeerd):

Als je daarop klikt, dan worden haar berichten dus voortaan niet meer getoond op jouw Homepage.

Heb je er per ongeluk op geklikt, dan kun je nu nog altijd op Undo klikken:

Wil je op een later tijdstip haar updates weer ontvangen, lees dan mijn blog a.s. donderdag met tekst en uitleg over hoe je dit doet.

P.S. zorg dat JIJ niet wordt verborgen door je connecties en plaats alleen bewuste Tweets door naar LinkedIn (met #in). Lees daarvoor mijn uitleg over dit thema (leestijd 1 minuut).

Groet,

~Perry

Geplaatst in Home, LinkedIn, Netwerken | 5 reacties